Wednesday, February 25, 2015

Usaha tambahan merawat kanser

Perasaan tiba-tiba didiagnos dengan penyakit kanser pasti sesuatu yang sukar untuk digambarkan.

Saya masih ingat dulu waktu saya belajar, dada saya sakit. Saya buat pemeriksaan. Dr. X-ray..nampak sesuatu dalam ukuran 1cm. Tak pasti apa, tapi perlu pemeriksaan lanjut.

Waktu tu saya bayangkan, salah satu kemungkinan adalah kanser. Waktu tu sukar nak gambarkan perasaan saya. Kosong. Rasa takkan hidup lama dah. Sedih. Tertekan.

Waktu saya nak sambung belajar seterusnya. Bila x ray sekali lagi. Dah takda benda yang dikesan sebelum tu.

Saya juga pernah alami pengalaman keluarga terdekat saya menghidap kanser. Pengalaman kawan sekerja yang sangat baik, yang turut tiba-tiba didiagnos menghidap kanser. Pengalaman senior universiti yang saya hormati dan banyak berkongsi ilmu, tiba-tiba di diagnos dengan sakit kanser.

Saya sebenarnya tak sanggup nak menjual produk suplemen/ubat kepada pesakit kanser. Bimbang seolah mengambil kesempatan. Dan saya bukanlah orang yang ada ilmu perubatan.

Saya yakin anda yang menghidap kanser atau jika ada keluarga anda yang menghidap kanser..pasti akan cari seribu satu usaha untuk mengubatinya.

Saya yakin jika anda google, anda akan jumpa antara usaha yang anda boleh buat adalah dengan cuba menggunakan Vivix.

Produk ni agak mahal dan ia antara produk eksklusif di kalangan produk-produk kesihatan dari jenama yang sama.

Jika anda google, anda akan dapati banyak testimoni dan maklumat berkenaan produk ni.

Setelah anda buat kajian sebaiknya, yakin akan khasiat produk ni dan mahu cuba sebagai salah satu usaha tambahan untuk merawat sakit kanser anda atau ahli keluarga anda. Dan anda ada sedikit kemampuan kewangan. Anda boleh hubungi 014-9000 172 untuk dapatkan produk Vivix.

Semoga anda cepat sembuh.

Saturday, February 21, 2015

Mana Nak Dapat Baby Herbal Cream Tropika

Baby herbal cream tropika memang antara produk hangat di pasaran sekarang. Ibu-ibu yang ada masalah anak kembung perut, selsema, pernafasan tersekat-sekat patut cuba guna krim ni sebagai salah satu usaha untuk melegakan masalah yang di hadapi anak-anak anda.
Testimoni-testimoni keberkesanan produk ni banyak dikongsikan di blog dan facebook.
Di surat khabar dan majalah pun banyak iklan tentang krim ni.
Kadang-kadang krim ni susah nak dapat di kawasan berdekatan anda.
Jadi saya bantu anda untuk mudahkan dapat baby herbal cream tropika di kawasan-kawasan berikut: 


  1. *Hubungi 012-898 4520 untuk menjadi agen jualan atau agen dropship
    *Maklumkan kepada 012-898 4520 sekiranya tiada agen di kawasan anda

  2. JOHOR

    Johor Bahru
    Bukit Indah Johor
    013-9209844
    (Nik Wani)
    Mutiara Rini
    019-7223032
    (Nur)
    Pasir Gudang
    019-7519352 (Pn. Izzah)
    Skudai
    013-9209844
    (Nik Wani)
    Skudai
    013-9693825 (Sahir)
    Skudai
    019-2601746 (Hamizah)
    Skudai
    019-4448470 (Farah)
    Skudai
    019-4520136 (En. Faisal)
    Taman Bestari Indah
    019-7669343
    (Raziana)
    Taman Daya
    013-9209844
    (Nik Wani)
    Taman Setia Eco Garden
    013-9209844
    (Nik Wani)
    Taman Setia Indah
    013-9209844
    (Nik Wani)
    Taman Setia Tropika
    013-9209844
    (Nik Wani)
    Taman Tun Aminah
    019-7223032
    (Nur)
    Tampoi
    017-7016911 (Pn. Anna)
    Tampoi
    011-32399708 (Noraini)
    Tebrau
    013-9209844
    (Nik Wani)
    UTM Skudai
    019-7223032
    (Nur)

    Air Hitam
    017-4157470 (Erdayu)
    Batu Pahat
    017-4157470 (Erdayu)
    017-3664419
    (Norasikin)
    Kluang
    Simpang Renggam
    019-7223032
    (Nur)
    Kota Tinggi
    011-33048499 (Pn. Hajar)
    Kulaijaya
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Ledang
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Mersing
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Muar
    017-3664419
    (Norasikin)
    018-2329599 (Fariza)
    Pontian
    Pontian
    019-7223032
    (Nur)
    Benut
    019-7223032
    (Nur)
    Segamat.
    016-6635736 (Pn. Hafizah)
    Tangkak
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Masai, Sri Alam
    019-7519352 (Pn. Izzah)


    KEDAH
    Kota Setar/Alor Setar
    011-33336445
    (Asleenda);
    019-4568464
    (Norita);
    019-4113834
    (Nuraini);
    013-9880778 (En. Suhaib);
    013-5884889
     (Atiqah)

    Luna Boutique,
    No. 9, Tingkat 1, Kompleks Perniagaan Utama, Jalan Sultanah Sambungan. (Sebaris dengan Bank Islam & Kedai Tat Nasi Ayam)
    016-4645546
    Alor Janggus
    012-5046256 (Muzamil)
    Alor Mengkudu
    011-33336445
    (Asleenda)
    Anak Bukit
    019-4113834
    (Nuraini)
    013-5884889
     (Atiqah)
    Bandar Stargate
    019-4568464
    (Norita)
    Gunung
    011-33336445
    (Pn. Asleenda)
    Gunung Keriang
    011-33336445
    (Asleenda)
    Hospital Sultanah Bahiyah
    019-4568464
    (Pn. Norita)
    Hutan Kampung
    019-4568464
    (Norita)
    Istana Anak Bukit (sekitar)
    019-4113834
    (Pn. Nuraini)
    Jalan Sultanah
    011-33336445
    (Pn. Asleenda)
    Kepala Batas
    019-4113834
    (Nuraini)
    KMC (sekitar)
    019-4113834
    (Pn. Nuraini)
    Kompleks Al-Bukhary
    013-9880778
    (Suhaib)
    Kuala Kedah
    013-5884889
    (Atiqah)
    Kuala Sungai
    011-33336445
    (Asleenda)
    Kubang Rotan
    011-33336445
    (Asleenda)
    Langgar
    013-9880778
    (Suhaib)
    Masjid Zahir
    011-33336445
    (Pn. Asleenda)
    Mergong
    011-33336445
    (Asleenda)
    Pasaraya Istafa
    011-33336445
    (Pn. Asleenda)
    Pumpong
    019-4113834
    (Pn. Nuraini)
    Sg. Baru
    011-33336445
    (Pn. Asleenda)
    Shahab Perdana
    013-9880778
    (En. Suhaib)
    Simpang Kuala
    011-33336445
    (Pn. Asleenda)
    Stadium Darul Aman
    013-9880778
    (En. Suhaib)
    Taman Stadium
    013-9880778 (En. Suhaib)
    Tandop
    019-4568464
    (Pn. Norita)
    Wisma Persekutuan Anak Bukit
    010-5641104/
    019-5925489
    (Pn. Atiqah)

    Kuala Muda
    Sungai Petani
    014-6380699 (Faiq)
    Bedong
    014-6380699 (Faiq)

    Kulim
    010-5641104/
    019-5925489
    (Pn. Atiqah)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Butik Kafe Kami, No. 75, Tingkat Atas, Jalan Pegaga, Taman Pegaga, Lunas (Sebaris dengan Champion Hypermarket & Restoran Kak Wan)
    013-4992537
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)

    Bandar Baharu/Serdang
    010-5641104/
    019-5925489
    (Pn. Atiqah)
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)

    Pendang
    016-4711743 (Pn. Norliyana)
    Pokok Sena
    019-4342734/019-4140176
    (En. Faizal)

    Yan
    Guar Chempedak

    Simpang Empat
    016-4273738 (Farhainis)


    Padang Terap
    Kuala Nerang
    019-4342734/
    019-4140176
    (En. Faizal)


    Kubang Pasu
    Jitra
    011-11551504
    Pn. Hidayah /019-4000172
    (Pn. Izzati)
    Sintok
    017-5197898
    (Pn. Maznim)
    Kodiang
    013-2226879
    (Pn. Hidayah)/ 017-3168908 (En. Hanif)
    Changlun
    017-5197898
    (Pn. Maznim)/
    013-2226879
    (Pn. Hidayah)/
    017-3168908 (En. Hanif)
    Bukit Kayu Hitam
    017-5197898
    (Pn. Maznim)
    Bandar Darul Aman/Tanah Merah
    019-4578853 (Pn. Marhaini)

    Farmasi Fitrah (04-916402)
    Tunjang
    019-5783744 (En. Iman)


    Baling
    013-4997020 (Pn. Jami’ah)
    Langkawi
    013-2164974 (Azlyn)

    KELANTAN
    Bachok
    Nazeefah (012-9639457)
    Gua Musang
    011-16953401
    (Pn. Nor Anida)

    Kota Bharu
    013-5017998 (Pn. Hidayah)

    Asmara Beauty Salon, Wakaf Bharu
    (013-2155072)
    - (Di trafik light dari Pasir Pekan menghala ke Tumpat, belok ke kiri, jalan masuk ke stesen keretapi)
    - (GPS: 6.120819, 102.206592)
    http://goo.gl/SJHRQz
    Kubang Kerian
    013-5017998 (Pn. Hidayah)
    Pasir Tumboh
    013-5017998 (Pn. Hidayah)

    Kuala Krai
    019-7133310 (Pn. Aisyah)
    Machang
    011-16953401 (Pn. Nor Anida)
    Pasir Mas
    013-5017998 (Pn. Hidayah)
    Pasir Puteh
    013-2155072 (Pn. Nurliyana)
    Tanah Merah
    011-16953401 (Pn. Nor Anida)
    Tumpat
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520


    MELAKA

    Alor Gajah
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520

    Bukit Katil
    Batu Berendam
    017-6134947 (Zaleha)
    Bukit Beruang
    017-6134947 (Zaleha)
    Cheng
    017-6134947 (Zaleha)
    Bukit Rambai
    013-6393776 (Suhaila)

    Jasin
    Serkam
    014-866 8364
    (Pn. Nadiah)

    Kota Melaka
    Teluk Mas
    014-866 8364
    (Pn. Nadiah)
    Alai
    014-866 8364
    (Pn. Nadiah)
    Melaka Central
    014-866 8364
    (Pn. Nadiah)
    Bukit Baru
    014-866 8364
    (Pn. Nadiah)
    Semabok
    014-866 8364
    (Pn. Nadiah)

    Masjid Tanah
    016-6351505 (Norazlin)
    Tangga Batu
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520


    NEGERI SEMBILAN

    Port Dickson
    017-5788039 (En. Salman)
    Sendayan
    017-5788039 (En. Salman)
    Seremban
    017-5788039 (En. Salman)
    Seremban
    013-6032713 (Nurulnajaa)
    Seremban 2
    013-6032713 (Nurulnajaa)
    Senawang
    013-6032713 (Nurulnajaa)
    Jelebu
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Kuala Pilah
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Rembau
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Jempol
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Tampin
    012-67226323 (Pn. Angeline)
    Telok Kemang
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Rasah


    PAHANG
    Kuantan
    Balok
    010-7649059
    (Pn. Miza)
    Bandar Kuantan
    010-7649059
    (Pn. Miza)
    Beserah
    010-7649059
    (Pn. Miza)
    Gebeng
    010-7649059
    (Pn. Miza)

    Kuala Lipis
    011-10970499 (Pn. Rohana)
    Maran
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Pekan
    019-9424749 (Pn. Diana)
    Cameron Highlands
    012-5439625 (Pn. Ahya)
    Jerantut
    011-19995132 (Alang)
    Rompin
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Bera
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Temerloh
    019-9024484 (Pn. Norfaeza)
    Bentong
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Raub
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520


    PERAK

    Ipoh
    013-4361714 (Pn. Zaujunnur)
    012-5971245 (Pn. Sharifah)
    Tambun
    013-4361714 (Pn. Zaujunnur)
    Parit
    012-9758009 (En. Adam)

    Seri Iskandar
    012-5971245 (Sharifah)



    Grik
    019-5506671 (Pn. Zahidah)
    013-4018608 (Pn. Syafia)

    Manjung
    013-3118196 (Pn. Norsham)

    Parit Buntar
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)

    Selama
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Taiping
    012-6970201 (Pn. Haniyusnadia)
    Kuala Kangsar
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Tapah
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Teluk Intan
    012-9758009 (En. Adam)


    PERLIS
    Arau
    019-5783744 (En. Iman)
    011-11551504
    Pn. Hidayah
    Jejawi
    019-5783744 (En. Iman)
    Jelempok
    019-5783744 (En. Iman)
    Taman Sri Wang
    011-11551504
    (Pn. Hidayah)

    Kangar
    019-5783744 (En. Iman)
    Mata Ayer
    013-3955360 (En. Syawal)
    Beseri
    013-3955360 (En. Syawal)
    Santan
    013-3955360 (En. Syawal)
    Pauh
    019-5783744 (En. Iman)

    Kuala Perlis
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Padang Besar
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Simpang Empat
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Kaki Bukit
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Kuala Sanglang
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520


    PULAU PINANG

    Bagan
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)

    Balik Pulau
    016-4842879
    (Pn. Nurin Azwina)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Bandar Perda
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)
    Bukit Bendera
    016-4842879
    (Pn. Nurin Azwina)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Bukit Gelugor
    016-4842879
    (Pn. Nurin Azwina)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Bukit Mertajam
    013-3528627 (Pn. Aishah)
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)
    Bayan Baru
    016-4842879
    (Pn. Nurin Azwina)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Jelutong
    016-4842879
    (Pn. Nurin Azwina)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Kepala Batas
    019-5225135 (Pn. Ruzainah)
    Nibong Tebal
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)
    Permatang Pauh
    013-3528627 (Pn. Aishah)
    019-2747841 (Pn. Khairiyah)
    Tanjong
    016-4842879
    (Pn. Nurin Azwina)
    019-5767470 (Pn. Khairunnisa)
    Tasek Gelugor
    019-5225135 (Pn. Ruzainah)
    Batu Kawan
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520


    SABAH
    Kota Kinabalu
    013-8632336 (Pn. Hasna)
    013-2005686 (Pn. Dyna)


    Penampang
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520)
    Tuaran
    014-6526248 (Pn. Appy)
    013-8632336 (Pn. Hasna)
    Ranau
    016-8293617 (Pn. Jilly)
    Beaufort
    013-8562726 (Pn. Khairunnisa)
    Beluran
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Keningau
    016-8146010 (Pn. Cheong)
    Kepayan
    013-8632336 (Pn. Hasna)
    Kinabatangan
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520)
    Kinarut
    013-8632336 (Pn. Hasna)
    Kota Belud
    014-6181752 (Maskinah)
    Kota Marudu
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Kuala Penyu
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Kunak
    014-8869507 (Hawia)
    Labuan
    014-3548895 (Diana)
    016-8373798 (Suzan)
    Lahad Datu
    014-8869507 (Hawia)
    Membakut
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Nabawan
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Papar
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Pitas
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Putatan
    016-3922293 (Pn. Jane)
    013-8632336 (Pn. Hasna)
    Sandakan
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Sepanggar
    016-3922293 (Pn. Jane)
    013-8632336 (Pn. Hasna)
    Semporna
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Sipitang
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Tambunan
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Tamparuli
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520
    Tawau
    013-5802654/0163234798 (Linda)/014-8869507 (Hawia)
    Tenom
    Untuk jadi agen hubungi 012-8984520


    SELANGOR

    Ampang
    011-16401716 (En. Bob)
    Batu Caves
    011-16401716 (En. Bob)
    Damansara
    019-7271406 (Nurazlin)
    016-2898797/
    017-3827806 (Sagun)
    Dengkil
    017-3028270 (Pn. Norzaleha)
    Kota Damansara
    016-2898797/
    017-3827806 (Sagun)
    Kayu Ara
    016-2898797/
    017-3827806 (Sagun)
    Selayang
    013-4748970 (Pn. Nasihah)/ 011-16401716 (En. Bob)
    Sentul
    016-2898797/
    017-3827806 (Sagun)/ 011-16401716 (En. Bob)
    Gombak
    013-4748970 (Pn. Nasihah)/ 011-16401716 (En. Bob)
    Shah Alam
    013-4355352 (Pn. Farhana)
    017-9636296 (Imran)
    Klang
    013-4355352 (Pn. Farhana)

    Petaling Jaya
    Petaling Jaya
    019-7271406 (Nurazlin)
    Sungai Buloh
    017-3004847/
    019-3148873
    (Pn. Amira)

    Sabak Bernam
    Agen diperlukan (012-8984520)

    Serdang
    Balakong
    011-32307238 (Idayu)
    Bangi
    017-4004523 (En. Ezry)
    Puchong
    012-5364402 (Pn. Akma)
    016-6635436 (Firdaus)
    Subang
    013-4355352 (Pn. Farhana)
    012-7857060 (Pn. Hazwani)

    Ulu Selangor
    Kuala Kubu Bharu, Rasa, Batang Kali, Serendah
    011-10655494 (Pn. Zarifth)/ 019-3844478 (Noraznizah)


    Sg. Choh, Kerling, Kalumpang
    019-3844478 (Noraznizah)


    Sungai Besar
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Tanjung Karang
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Subang
    Subang Jaya
    012-7857060
    (Pn. Hazwani)
    Kapar
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Kuala Selangor
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Kota Raja
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Kuala Langat
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Kelana Jaya
    018-9075152 (Pn. Zanariyah)
    Ulu Langat
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Ampang
    011-16401716 (En. Bob)
    Pandan
    Agen diperlukan (012-8984520)
    Sepang
    Agen diperlukan (012-8984520)


    KUALA LUMPUR-011-16401716 (En. Bob)
    Batu
    011-16401716 (En. Bob)
    Kepong
    011-16401716 (En. Bob)
    Segambut
    011-16401716 (En. Bob)
    Lembah Pantai
    011-16401716 (En. Bob)
    Seputeh
    011-16401716 (En. Bob)
    Bandar Tun Razak
    011-16401716 (En. Bob)
    Cheras
    011-16401716 (En. Bob)
    Bukit Bintang
    011-16401716 (En. Bob)
    Titiwangsa
    011-16401716 (En. Bob)
    Setapak
    011-16401716 (En. Bob)
    Setiawangsa
    011-16401716 (En. Bob)
    Wangsa Maju
    011-16401716 (En. Bob)
    Rawang
    019-3844478 (Noraznizah)
    011-10655494 (Pn. Zarifth)

    PUTRAJAYA
    Presint 4
    019-4000914 (Liyana)
    Presint 9
    019-4000914 (Liyana)


    SARAWAK
    Kuching
    014-5165029 (Adilah)
    Bau
    014-5165029 (Adilah)
    Betong
    013-3926326 (Nurhayatie)
    Bintulu
    016-8072748 (Norarfah)/013-7015494 (Hafiz)
    Miri
    011-13257892
    (Pn. Farah)
    Sibu
    013-8222780
    (Pn. Halimah)
    Kota Samarahan
    014-5165029 (Adilah)

    Kanowit, Limbang, Lubok Antu, Mukah, Petra Jaya, Saratok, Sarikei, Serian, Sri Aman
    Agen diperlukan (012-8984520)



    TERENGGANU
    Besut
    019-7815652 (Pn. Afeefah)
    Chendering
    013-4018608 (Pn. Syafia)
    Dungun
    019-9236755
    (Pn. Mariyah)
    Gong Badak
    014-5678620 (En. Haziq)
    Hulu Terengganu
    013-7626754 (Pn. Fathiah)
    Hulu Terengganu
    013-4018608 (Pn. Syafia)
    Kuala Terengganu
    013-7626754 (Pn. Fathiah)
    Kuala Terengganu
    013-4018608 (Pn. Syafia)
    Kuala Terengganu
    012-9905661 (Pn. Fatimah)
    Marang
    013-7626754 (Pn. Fathiah)
    Setiu
    013-4018608 (Pn. Syafia)/
    013-3926326 (Nurhayatie)
    Rusila
    013-4018608 (Pn. Syafia)
    Chendering
    013-4018608 (Pn. Syafia)

    Kemaman, Kerteh & Paka
    Agen diperlukan (012-8984520)




SURIAF ENTERPRISE (UA0009216-K)
Lihat senarai agen COD kami di 13 negeri:





Negeri Sembilan: http://goo.gl/YyU8Qp




Pulau Pinang: http://goo.gl/df9YtH





Artikel lain yang berkaitan:

Page Facebook Krim Herba Tropika COD

Ibu Bapa Ini Rasa Lega Selepas Sapukan BayiMereka yang Batuk dan Selsema dengan Baby Herbal Cream Tropika

Ibu Bapa Ini Lega Apabila Bayi Mereka Kurang Kembung Perut dan Muntah-muntah Selepas Menggunakan Baby Herbal Cream Tropika

Anda Tertanya-tanya Apa Kandungan Bahan dalam Baby Herbal Cream Tropika?

Baby Cream for Cough and Flu

Page Facebook Baby Herbal Cream Tropika Kedah, Penang, Perlis

Nombor Rujukan KKM untuk Produk Baby Herbal Cream Tropika

Anda juga mungkin meminati..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...